Verkkosivut

Suunnittelemme ja toteutamme verkkosivuja yrityksille ja yhdistyksille. Tällä sivulla voit tutustua verkkosivuston toteutustapoihimme ja projektin etenemistapaan.

Verkkosivujen suunnittelu ja toteuttaminen tehdään aina tilaajan tarpeiden mukaan, joten pystyt vaikuttamaan siihen mistä tilauksesi koostuu. Palveluntarjoajana voimme neuvoa ja ehdottaa hyväksi koettuja vaihtoehtoja toteutustavoiksi.

Ensimmäinen askel verkkosivuprojektissa on yhteydenotto. Kun otat yhteyttä, mikäli tiedät ja tuot ilmi, mitä verkkosivuiltasi ja meiltä haluat, voimme antaa tarjouksen suoraan tarjoamasi tiedon pohjalta. Mikäli et ole jostain asiasta varma tai haluat tietää lisää vaihtoehdoista, alamme tarkentamaan tarpeitanne. Tarvittaessa aloitamme ensin tekemällä tarpeenne alkukartoitusta, jonka pohjalta annamme tarjouksen.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen alamme suunnittelemaan ulkoasua ja rakennetta tarkemmin, voimme suunnitella sivustoa kanssasi haluamassasi laajuudessa sekä osallistua myös sisällön tuottamiseen.

Suunnittelun jälkeen siirrymme toteutusvaiheeseen, jolloin rakennamme sivustonne. Rakennamme verkkosivut vasta suunnitteluvaiheen jälkeen sopimamme suunnitelman pohjalta.

Yhteydenpito projektin aikana hoituu helposti esim. puhelimen ja sähköpostin välityksellä, joten olemme helposti tavoitettavissanne koko nettisivujen valmistamisen ajan, riippumatta siitä, missä päin Suomea toimipaikkanne sijaitseekaan.

Mikäli sinulla on nettisivusuunnitelmia, helpoiten otat yhteyttä
→ sähköpostilla
→ yhteydenottolomakkeella
→ tarjouspyyntölomakkeella
→ chatilla

Ennen yhteydenottoa pyydämme tutustumaan tarvitsemiimme lähtötietoihin, jotka on tarpeen ilmoittaa, jotta voimme tehdä tarpeisiinne sopivan tarjouksen.

Käytössämme ei ole valmista hinnastoa, vaan annamme tarjouksen perustuen tarpeisiinne, joten tarjoathan vähintään pyytämämme tiedot. Tarvittavat lähtötiedot löytyvät selaamalla sivua alaspäin kohdasta 'Alkukartoitus ja tarjouspyyntö'

Alkukartoitus ja tarjouspyyntö

Tarjouspyynnössä ja alkukartoituksessa selvitämme ja sovimme sivuston perusasioista ja näiden pohjalta kustannuksista.

Ensimmäinen selvitettävä asia on se, että kuka on tilaaja, eli teidän tulisi ainakin lyhyesti lauseella tai parilla informoida meitä yrityksestänne, esimerkiksi tiedot palveluista ja niiden sisällöistä, tuotteista, yrityksen taustaa ja myös hieman itsestäsi.

Mikäli sivuston valmistumiselle on jokin aikataulu, niin ilmoitattehan milloin sivuston tulisi olla valmis. Nettisivujen arvioitu valmistumisaika riippuu paljolti tarpeistanne, arvioitu valmistumisaika ilman tarkempia tietoja on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen.

Tarjousta varten tarvitsee tietää sivuston laajuus eli kokonaissivumäärä. Hinnan suhteen ratkaisevaa ei ole yksi sivu sinne tänne, vaan enemmänkin se miten paljon työtä sivut vaativat. Tärkeää olisi tietää esim. miten vaihtelevaa materiaalia sivustolla ja sivuilla halutaan esittää. Mikäli sisältö on valmis, on meidän helpompi suositella sen sovittamista sivulle ja esittää muita eri mahdollisuuksia.

Alkukartoituksessa ja tarjouspyynnössä käymme myös läpi mm. sivuston tyylisuuntaa yleisluontoisesti tai tarpeen mukaan tarkemmin eriteltynä. Hintaan vaikuttavaa myös se, millaisia toimintoja ja tehosteita sivustolle halutaan ja missä määrin. Toimintojen, tehosteiden ja ulkoasun haluttu monimutkaisuus ja yksityiskohtaisuus huomioidaan tarjouksessa.

Tarjousta varten selvitetään myös sivustolle mahdollisten lisäominaisuuksien tarve. Myös lisäpalveluja voi tilata samalla, jolloin voimme huomioida kokonaistilauksen tarjousta antaessamme. Lisäpalveluja voi tilata myös erikseen ja myöhemmin.

Teidän tulee myös sitoutua toimittamaan verkkosivuilla tarvitsemamme sisällöt ja tiedot sovitussa tai muuten kohtuullisessa ajassa, sisältäen mm. logo, käyttövalmiit kuvat, käyttövalmiit tekstit sekä vastaukset suunnittelu- ja rakennusvaiheessa esitettäviin taustakysymyksiin. Lisäpalveluna voimme osallistua sisällön tuottamiseen.

Projektin eri vaiheissa tarvitsemme teiltä myös palautetta eri aiheisiin liittyen, vastaattehan kohtuullisessa ajassa, jotta etenemme suunnitellusti ja pysymme aikataulussa. Jotta pystymme laittamaan sivuston verkkoon, tulee meille tarjota väliaikainen pääsy sivuston C-paneliin/hallintapaneeliin. Halutessanne voitte myös itse laittaa sivustonne verkkoon hallintapaneelin kautta.

Jotta voimme toteuttaa teille kotisivut, teillä tulee olla domain/verkkotunnus ja webhotelli/palvelintila varattuna. Voitte järjestää edellä mainitut varaukset itse, mutta halutessanne ja erikseen sovittaessa, voimme ilman eri korvausta varata teille verkkotunnuksen ja sopivan webhotellin. Mutta kustannuksia kolmannen osapuolen webhotellista tai verkkotunnuksesta emme kuitenkaan tarjoa.

Tarjouspyynnön tai alkukartoituksen jälkeen teemme tarjouksen kiinteällä kustannuksella, johon lisähintaa ei projektin varrella tule, ellei lisäpalveluja nimenomaan tilata.

Yhteydenotto, tarjouspyyntö tai alkukartoitus eivät sido teitä mihinkään, vasta kun olemme saaneet valmistelut päätökseen ja olemme valmiita aloittamaan varsinaiset toimet, vahvistamme toimeksiannon erikseen.

On tarkoitus sitten tehdä suppea tai laaja verkkosivusto ja on sivuja mikä määrä tai millainen kokonaisuus tahansa, niin joka tapauksessa verkkosivut toteutetaan alusta loppuun huolella ja tarpeidenne mukaan.

Voit lähettää tarjouspyynnön suoraan verkossa tai ladata tarjouspyyntölomakkeen tekstitiedostona ja lähettää sen sähköpostilla:

Ennen kuin otat yhteyttä, tutustu seuraavaan listaan, josta selviää verkkosivuprojektia varten tarvitsemamme tiedot:

✔ Yhteyshenkilön nimi
✔ Yritys
✔ Sähköpostiosoite
✔ Y-tunnus
✔ Postiosoite ja -numero
✔ Taustatietoja (Info yrityksestä, esimerkiksi tiedot palveluista ja niiden sisällöistä, tuotteista, yrityksen taustaa ja myös hieman itsestäsi)

✔ Tarjouspyynnön/tarpeen kuvaus (Kerro yleisluontoisesti mitä tarvitset)
✔ Aikataulu (Ilmoita, mikäli valmistumiselle on tarkka aikaraja)
✔ Sivuston laajuus ja sisältö (Sivumäärä kokonaisuudessaan ja onko sivuilla tarkoitus esittää esim. tekstiä, kuvia ja missä määrin)

✔ Ulkoasun tyyli (Onko valmiita ulkoasullisia määritelmiä, kuvaile vapaasti millaisena näet ulkoasun tyylin)
✔ Sivuston toiminnot, tehosteet ja yksityiskohdat (Mikäli tiedossasi on tiettyjä toimintoja, tehosteita, ulkoasun yksityiskohtia tai muuta sivustoon liittyvää yksityiskohtaisuutta, joita haluat sivustollesi, niin tarkenna näkemyksiäsi)
✔ Esimerkkiverkkosivuja (Onko olemassa joitain sivustoja, jotka ovat samantyylisiä kuin haluamasi sivusto tai joilla on haluamiasi ominaisuuksia, mitkä? Kirjoita verkko-osoitteet ja mikä sivustossa on mieleistä)

✔ Lisäominaisuuksien tarve:
- Kieliversiot
- Yhteydenottolomake
- Kuvagalleria
- Facebook-kommentointi
- Facebook-syöte
- Muut sosiaalisen median upotukset
- Google-Analyticsin asentaminen sivustolle
- Verkkosivustoon liittyvän sähköpostin luominen
- Chat
- Muuta vastaavaa?
- Tarkennuksia lisäominaisuuksiin (Tarkenna lisäominaisuuksien tarvetta, mikäli siihen on aihetta)

✔ Lisäpalvelut
- Verkkotunnuksen rekisteröinti ja webhotellin varaaminen 0 €
- Sisällön tuottaminen (teksti, kuvat tai video) alk. 30 €
- Oikoluku, tekstin korjaaminen alk. 30 €
- Sisällön hakukoneoptimointi alk. 30 €
- Sivuston säännöllinen päivittäminen 15 € / h
- Sivuston satunnainen päivittäminen 20 € / h
- Logon suunnittelu alk. 100 €
- Käyntikortin suunnittelu alk. 50 € + paino
- Muu markkinointimateriaalin suunnittelu (ks. Markkinointimateriaalit)
- Muuta vastaavaa?
- Tarkennuksia lisäpalveluihin (Tarkenna lisäpalveluiden tarvetta, mikäli siihen on aihetta)

✔ Muu viesti (Voit kirjoittaa myös muuta aiheeseen liittyvää viestiä, mikäli siihen on tarvetta)

Voit lähettää tarjouspyynnön suoraan verkkosivumme kautta → tarjouspyyntölomakkeella.
Vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostilla, johon olet listannut edellä mainitut kohdat vastauksineen.

Mikäli jokin asia kaipaa lisäselvitystä, älä epäröi kysyä lisätietoa nettisivujen suunnittelusta ja tekemisestä. Saat meihin yhteyden muun muassa
→ sähköpostilla
→ yhteydenottolomakkeella
→ chatissa

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.
Yhteydenotto tai tarjouspyyntö ei velvoita sinua tilaamaan.

Verkkosivujen suunnittelu

Verkkosivuston suunnitteluvaiheessa ulkoasu, rakenne ja toiminnallisuus suunnitellaan tarpeisiinne sopivaksi tarjouksessa sovitun pohjalta.

Ulkoasun suunnittelemme toiveidenne mukaan. Mikäli teillä on ennakkosuunnitelmia, voitte ilmoittaa niistä jo tarjouspyynnössä tai alkukartoitusvaiheessa. Tutustumme suunnitelmiisi ja pidämme ne lähtökohtina eteenpäin suunnittelulle ja kehittämiselle. Vaihtoehtoisesti, mikäli teillä ei ole valmiita tai tarkkoja suunnitelmia ja mikäli haluatte, voimme alkaa yhdessä miettimään ulkoasuvaihtoehtoja. Tai voitte jättää suunnittelun vastuullemme, jolloin myös tietenkin esitämme teille vaihtoehtoisia suunnittelun pohjia ja kehityssuuntia, jotka hyväksytte ennen kuin jatkamme eteenpäin.

Ensin siis suunnittelemme sivuston ulkoasun ja rakenteen, ja tämän suunnittelun pohjalta alamme valmistamaan varsinaista sivustoa. Nettisivujen ulkoasun ja rakenteen suunnittelu toteutetaan konkreettisesti tekemällä sivustosta suunnitteluversio, joka on pelkistetty ja luonnoslaatuinen näköisversio tulevasta verkkosivustostanne. Suunnitteluvaiheessa rakennamme sivuston luonnos-näköisversiota ohjelmistolla, joka tarjoaa mahdollisuuden tarkastella luonnostelua suoraan antamassamme verkko-osoitteessa.

Suunnitteluvaiheessa sovimme muun muassa asioita liittyen fonttiin, väreihin, kuvien kokoihin ja asetteluihin. Mitä tarkemmin ja mitä aiemmin pystytään määrittelemään esimerkiksi tekstin ja kuvien vaatima tila ja niiden sijainnit sivuilla, sitä parempi se on lopputuloksen kannalta. Suosittelemmekin vahvasti, että ellei sisältöä ole tuotettu vielä suunnitteluvaiheeseen tultaessa, niin ainakin sen tuleva määrä tulisi olla tiedossa. Ja suunnitteluvaiheessa viimeistään tulisi alkaa tuottamaan sisältöä. Sisällöntuottaminen voi vaatia yllättävän paljon aikaa, joten se on hyvä aloittaa ajoissa.

Toimintatapamme ansiosta projektin lopputulos eli verkkosivut tulevat olemaan räätälöity juuri teidän yritykselle tai yhdistykselle.

Verkkosivujen toteutus

Suunnittelun jälkeen alamme rakentamaan sivustoa. Teemme verkkosivut koodaamalla ne HTML-muodossa suunnitteluumme perustuen. Tarpeen mukaan käytämme myös muita koodauskieliä toteutuksessa, mutta pohjana edelleenkin toimii HTML.

Rakentaminen käsittää koodin avulla sivuston ulkoasun ja toimintojen määrittelyn, muun muassa fontin mallin ja koon, värit, kuvien koot, sijainnit, sivustoelementit, tehosteet ja lisäominaisuudet.

Toteutamme nettisivut oletusarvoisesti responsiivisena, jolloin sivut toimivat sulavasti tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella selatessa.

Rakennusvaiheessa lisäämme sivustolle tuottamanne valmiin sisällön. Eli kaikki sivuille tuleva materiaali tulee siis olla olemassa viimeistään rakennusvaiheen alussa. Teksti tulee olla esimerkiksi vanhoilla sivuilla kopioitavissa tai se tulee toimitta meille erillisenä tekstitiedostona (esim. rtf- tai docx- tai txt-tiedostona) ja kuvien tulee olla nettisivuille sopivassa koossa ja tiedostomuodossa (esim. jpg- tai png-muodossa ja mahdollisimman pienessä tiedostokoossa esim. 50 kt). Valmiin sisällön lisääminen sivustolle rakennusvaiheessa sisältyy hintaan automaattisesti. Erikseen sovittaessa voimme sopia muunlaisesta järjestelystä sisällön suhteen.

Erikseen sovittaessa tarvittaessa voimme esimerkiksi osallistua sisällön tuottamiseen. Hintamme ei sisällä sisällöntuotantoa tai lisäpalveluita ilman erillistä sopimista, nämä ja muut vastaavat lisätyöt nostavat hintaa ja niistä sovitaan tarvittaessa aina erikseen. Mitään sellaista ei koskaan laskuteta, mitä ette ole erikseen tilannut.

Halutessanne voitte itse lisätä sivujen sisällöt, kuten tekstit ja kuvat. Kuitenkin lähtökohtaisesti suosittelemme, että aloitusvaiheessa jätätte sisällön lisäämisen vastuullemme. Kun sisällön lisäämistä on kerralla paljon ja useaan kohtaan, on yksinkertaisesti helpompaa, että me teemme sen.

Sivuston sisällön päivittäminen

Mikäli teille myöhemmissä vaiheissanne tulee tarve päivittää sivuston sisältöä (muokata, lisätä, poistaa tai vaihtaa tekstiä ja kuvia), voitte tehdä sen itse tai tilata päivityksen.

Sivuston valmistumisen jälkeen, voitte tilata meiltä päivityksiä sen sisältöön. Erikseen sovittaessa voitte tilata päivitykset meiltä tarpeenne mukaan joko satunnaisesti tai säännöllisesti. Valmistamamme sivuston päivitystyön hinta on 15-20 € / tunti, ja mikäli päivitettävänä ei ole todella laajaa kokonaisuutta, yksi tunti todennäköisesti on riittävä aika työhön. Lisäpalveluista sovitaan erikseen.

Tarvittaessa sisällön lisääminen ja muokkaaminen onnistuu teiltä itseltännekin. Sivuston sisällön päivittäminen onnistuu käyttämällä esim. Muistio-ohjelmistoa ja C-Panelia. Tarvittaessa neuvomme lisää vaihtoehtoisissa päivitystavoissa. Hintaan sisältyy opastus päivitysten tekemiseen ja perusteisiin.

Sivusto tehdään koodaten ja myöhemmin sisältöä voi päivittää koodin kautta. Sisällön päivittämistä varten tarvittaessa koodiin voidaan valmiiksi määriteltyihin kohtiin lisätä sanallisia ohjeita päivityksien tekemistä varten.

Mikäli sivusto kaipaa suurempaa päivittämistä, kuten muutoksia ulkoasuun tai rakenteisiin, onnistuvat päivitykset myös muilta alan toimijoilta, mutta toki myös me mielellämme hoidamme sivustosi kaikenlaisen päivittämisen. Erikseen sovittaessa ja tarpeen mukaan kaikki sivustoon liittyvät päivitykset voi tilata meiltä.

Tässä esimerkkivideossa tehdään muutos verkkosivulle Muistio-ohjelmistolla

Koodattu verkkosivusto

Kuten edellä jo mainittukin, toteutamme verkkosivut koodaamalla alusta loppuun, emme käytä valmiita sisällönhallintajärjestelmiä tai sivupohjia. Tässä esimerkiksi muutamia seikkoja, joiden pohjalta uskomme, että koodatulla verkkosivustolla voimme tarjota parhaan kokonaistuloksen ja näin toteutustapamme olisi myös teille paras vaihtoehto.
Edullinen ja kuukausimaksuton
Ensin voimme nostaa esiin edullisuuden. Itse verkkosivusto ei vaadi kuukausimaksuja ja maksettuasi toimeksiannostasi meille, omistat sivusi täysin. Yksinkertaisimmillaan ja oletuksena kolmannen osapuolen domain+webhotelli -paketti maksetaan kerran vuodessa, edullisimmillaan tämä paketti taitaa olla 39 € / vuosi (sis. alv. 24%). Arviomme mukaan tähän hintaan sisältyvät ominaisuudet ovat riittävät suurimmalle osalle mikro- ja pienyrityksistä. Webhotellin kustannus riippuu lähinnä vaaditusta levytilasta, mikäli kyseessä on usean kymmenen sivun sivusto tai sivustolla käytetään paljon videoita tai valtava määrä kuvia, voidaan tarvita isompi webhotellipaketti, tällöinkin domain+webhotelli -paketin kustannus on vain noin 60 - 110 € / vuosi (sis. alv. 24%).

Laajasti muokattavissa
Toteutustavan yksi eduista on sivuston lähes täysi muokattavuus alusta loppuun, esimerkiksi asettelu, yksityiskohdat ja toiminnot ovat lähes täysin mukautettavissa. Suunnittelua ei rajoita valmiiksi tehty sivupohja, johon sisällön tulisi mukautua. Meillä mennään sisältö edellä ja sivupohja mukautuu tarpeita varten, sillä luomme aina yksilöllisen ja tarpeisiin vastaavan sivupohjan.

Ei yllätyskuluja lisäosista
Yleensä koodattu sivusto ei aiheuta mitään lisäosakuluja tai muitakaan jälkikäteen eteen tulevia maksuja. Joissain tapauksissa tosin kannattaa tai tarvitsee tilata lisäosa kolmannelta osapuolelta, esimerkiksi kun tarvetta olisi verkkokaupalle tai varausjärjestelmälle.
Kevyt ja nopea
Koodattu sivusto on kevyt, eli se latautuu ja toimii nopeasti eikä vie suurta levytilaa. Nopeuteen ja levytilaan vaikuttaa muun muassa sivujen sisältö, mutta lähtökohtaisesti sivusto ei vaadi latausaikaa. Nopeus on tärkeää, sillä mikäli verkkosivu avautuu ja toimii hitaasti, on todennäköistä, että kävijä ei odota sisällön lataamista loppuun tai ei jaksa selata sivuja lataamisen odottelun takia, vaan poistuu sivustolta. Nopea sivulta poistuminen ja pitkä latausaika voivat vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen.

Helppo ylläpitää
Koodattu sivusto on helppohoitoinen, sillä ei vaadi järjestelmäpäivityksiä tai käytännössä mitään muutakaan säännöllisesti toteutettavaa toimenpidettä. Eli mikäli sivuston sisältöön ei tarvitse tehdä muutoksia, sivusto pärjää itsekseen. Näin voit itse keskittyä tuottavaan työhön eikä pelkästä ylläpidosta tarvitse maksaa kenellekään. Kun haluat päivittää sivuston sisältöä, voit tehdä sen itse tai tilata esim. meiltä sivuston sisällön päivityksen. Verkkosivuston julkaisujärjestelmä on sisäänrakennettu C-Paneliin/hallintapaneeliin. Nettisivun muokkaaminen onnistuu C-Panelissa sen sisäisellä järjestelmällä, tietokoneen Muistio-ohjelmistolla tai erillisellä HTML-editorilla. Muistiolla tai HTML-editorilla sisältöä muokatessa tietokoneellesi jää automaattisesti sivun varmuuskopio, eikä erillisiä varmuuskopioita tarvitse ottaa.

Vakio-ominaisuudet ja -palvelut

Nämä ominaisuudet ja palvelut kuuluvat automaattisesti tilaukseen, eivätkä ne aiheuta ylimääräisiä kuluja. Voitte itse päättää, onko kaikille vai osalle näille toimille ja asennuksille tarvetta, toimimme tarpeenne mukaan. Näiden lisäksi voimme tarjota verkkosivuille monia erikseen tilattavia ominaisuuksia ja palveluita tilauksenne mukaan, lisää aiheesta löytyy mm. seuraavasta Hinnat-osiosta.
Sisällön lisääminen sivustolle rakennusvaiheessa
Rakennusvaiheessa lisäämme sivustolle tuottamanne valmiin sisällön, mikäli sivuille tuleva materiaali on olemassa valmiina ja tarkastettuna. Teksti tulee olla esimerkiksi vanhoilla sivuilla kopioitavissa tai teksti tulee toimittaa erillisenä tekstitiedostona ja kuvien tulee olla nettisivuille sopivassa koossa.

Responsiivinen toteutus
Toteutamme verkkosivut siten, että ne ovat responsiiviset. Näin tehden sivustoanne voi käyttää tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla siten, että selaaminen on sujuvaa. Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että sisältö mukautuu laitteen näytön resoluution mukaan. Vakiomuotoisena ominaisuutena toteutamme responsiivisuuden yhtä ulkoasusuunnitelmaa mukaillen, erikseen sovittaessa myös täysin erilaisen ulkoasun suunnittelu ja toteutus eri laitteille on mahdollista.

Sivuston perusmuotoinen hakukoneoptimointi
Tarjoamamme hakukoneoptimointi on ns. tekninen optimointi, jossa huomioidaan sivuston rakenne ja sisäinen linkitys, uudelleenohjausten ja virhesivujen määrän minimointi sekä sivuston nopeus ja mobiiliystävällisyys. Teknisen optimoinnin lisäksi, lisäämme sivuille myös sivustokuvaukset, mikäli valmistusvaiheessa saamme jokaiselle sivulle 100-160 merkin sivua kuvaavat tekstit. Se osuus hakukoneoptimoinnista, jonka itse voitte tehdä, on sisällön optimointi. Mikäli niin haluatte, niin neuvomme teitä enemmän, kuinka voitte itse vaikuttaa sivuston löydettävyyteen. Erillistilauksesta hoidamme myös sisällön optimoinnin käytännön toteutuksen tai pelkän sisällön tarkastuksen.

Erillinen sivustokartta
Luomme verkkosivustosta XML-sivustokartan hakukoneita varten, mikäli tämä on tarpeellista. Sivustokartta on tiedosto, jossa annetaan tietoja sivustosi sivuista sekä niiden välisistä suhteista. Jos sivustosi on suhteellisen pieni ja sivut on linkitetty oikein, hakukoneet löytävät yleensä verkkosivuston sisällöt ilman sivustokarttaakin. Sivustokartta voi kuitenkin parantaa suurempien tai monimutkaisempien sivustojen tai erikoistuneempien tiedostojen indeksointia.
SSL-varmenne
Kun tilaat webhotellin/palvelintilan kauttamme, asennamme sivustollesi SSL-varmenteen (https://). SSL-varmenne ja https-yhteyden käyttäminen oman yrityksen verkkosivuilla on tärkeää turvallisuuden, luottamuksen ja hakukoneoptimoinnin kannalta. Suojattu yhteys parantaa sivuston käyttäjien tietoturvaa ja antaa luotettavan kuvan sivustosta. Kun SSL-varmenne on asennettu sivustolle oikein, näkyy osoiterivillä vasemmassa reunassa lukkomerkki. Lisäksi hakukoneet suosivat https-sivustoja tuloksissaan.

Favicon
Favicon (lyhenne sanoista favorites icon) neliön muotoinen kuvake, jota käytetään verkkosivujen visuaalisena tunnisteena, jonka tarkoituksena on yksilöidä sivustosi vierailijoiden selaimilla. Favicon näkyy tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella muun muassa välilehden vasemmassa laidassa ja sivun nimen vieressä kirjanmerkeissä. Mikäli favicon laitetaan sivustolle, tulee kuvake toimittaa meille ennen rakennusvaihetta.

Opastus päivitysten tekemiseen valmiin sivuston sisältöön
Mikäli haluat, opastamme sinua vaihe vaiheelta, kuinka voit tehdä sisällön päivitykset esim. Muistio-ohjelmiston ja C-panelin avulla. Opastus toteutetaan ensisijaisesti verkkotapaamisessa ja sen arvioitu kesto on 0,5–1,5 tuntia.

Jälkihuolto kuukauden ajalle
Ja jotta sivusto varmasti on mieleinen ja loppuun hiottu, tarjoamme ilmaiseksi sivuston valmistumisen jälkeisen yhden kuukauden ajalle kohtuullisen määrän pieniä päivityksiä sivuston ulkoasuun ja sisältöön, mikäli näille on tarvetta. Eli mikäli haluat meidän lisäävän tekstiä tai kuvia olemassa olevalle sivulle tai muokkaavan niitä, tai tekevän muuta pientä ehostamista, niin otatte vain yhteyttä ja kerrotte, että mitä pitäisi tehdä niin hoidamme homman. Lisäksi tarjoamme ilman lisämaksua teknisen tuen sivuston valmistumisen jälkeisen yhden kuukauden ajalle. Myös myöhemmin olemme tavoitettavissa tekniseen tukeen ja päivityksiin liittyvissä asioissa.

Hinnat

Koska verkkosivujen suunnittelu- ja toteutuskustannuksiin vaikuttaa moni asia, tarkkaa tarjousta emme voi tehdä ilman tarkempaa tarjouspyyntöä. Mikäli saamme kattavan selvityksen tarpeistanne jo ensimmäisessä yhteydenotossanne, voimme antaa tarjouksen jo sen pohjalta. Mikäli ette ole jostain asiasta vielä ensimmäisessä yhteydenotossanne varma, autamme teitä lähtötietojen selvittämisessä.

Yhteydenottonne jälkeen järjestämme tarvittaessa suppeampaa tai laajempaa alkukartoitusta, kunnes olemme selvillä toimeksiannostanne yksityiskohtaisemmin. Alkukartoitusta voidaan toteuttaa monin eri tavoin, kuten sähköpostin välityksellä, puhelimessa tai verkkopalaverissa.


Hinnan suhteen ratkaisevaa ei ole yksi sivu sinne tänne, vaan enemmänkin sivuston erilaisten toimintojen määrä, toimintojen ja ulkoasun haluttu yksityiskohtaisuus sekä se, miten ja mitä materiaalia sivustolla halutaan esittää.

Edellä mainittujen seikkojen vuoksi hinnan määrittely ennakkoon on lähes mahdoton tehtävä, koska emme tarjoa ennakkoon valmiiksi määriteltyjä verkkosivupaketteja. Haluamme antaa tilaajan määritellä, mitkä asiat ja ominaisuudet verkkosivuilla ovat hänen yritykselleen tärkeitä, ja tästä syystä myös hinnastomme on liukuva.

Näin ollen ilman tarkempia tietoja, kysyttäessä, kuinka paljon nettisivut maksavat, vastauksena voi antaa vain, että nettisivujen hinta kauttamme on alkaen 300 €. Mikäli haluat teille sopivan tarjouksen, jätäthän tarjouspyynnön, jossa selvität millaisen sivuston tarvitsette tai pyydät apua alkukartoitukseen.

Jotta kuitenkin saisitte jotain viitettä hintatasostamme, esitämme seuraavanlaisen hintahaarukan:
1 - 10 sivua :::: alk. 300 - 500 €
5 - 15 sivua :::: alk. 500 - 1000 €Muun muassa nämä lisäominaisuudet ovat saatavilla:

- Kieliversiot
- Yhteydenottolomake
- Kuvagalleria
- Facebook-kommentointi
- Facebook-syöte
- Muut sosiaalisen median upotukset
- Google-Analyticsin asentaminen sivustolle
- Verkkosivustoon liittyvän sähköpostin luominen
- Chat


Lisäpalvelujamme:

- Verkkotunnuksen rekisteröinti ja webhotellin varaaminen 0 €
- Sisällön tuottaminen (teksti, kuvat tai video) alk. 30 €
- Oikoluku, tekstin korjaaminen alk. 30 €
- Sisällön hakukoneoptimointi alk. 30 €
- Lokalisointi alk. 30 €
- Käännöspalvelu, kääntäminen alk. 30 €
- Sivuston säännöllinen päivittäminen 15 € / h
- Sivuston satunnainen päivittäminen 20 € / h
- Logon suunnittelu alk. 100 €
- Käyntikortin suunnittelu alk. 50 € + paino
- Muu markkinointimateriaalin suunnittelu (ks. Markkinointimateriaalit)

Kaikki hinnat alv. 0%.

Toimintaperiaatteet

  • suunnittelu ja toteutus alusta loppuun laadukkaasti tilaajan tarpeiden mukaan
  • tarjoamme tarpeen mukaan useita luonnoksia ja vaihtoehtoja
  • tilaaja pääsee näkemään suunnittelut ja etenemisen säännöllisesti, sillä toimitamme aina suunnittelujen uusimman vaiheen sähköpostin liitetiedostona tai verkkosivut verkossa
  • välikommentointi työstä ja kehityssuunnasta suotavaa, muutokset onnistuvat kohtuullisissa määrin missä vaiheessa tahansa
  • muutostarpeista tai muista huomioista tilaaja voi esim. soittaa tai lähettää sähköpostia, muutosten jälkeen toimitamme tilaajalle aina uusimman version
  • käytämme asiakkaan toimittamaa valmista sisältöä, tai erikseen sovittaessa tarvittaessa osallistumme sisällön tuottamiseen
  • hiotaan, kunnes lopputulos on halutunlainen
  • yhteydenpito hoituu esim. puhelimen ja sähköpostin välityksellä, joten olemme helposti asiakkaan tavoitettavissa, asiakkaamme toimipaikka voi olla missä päin Suomea tahansa
  • tavoitteena pitkäaikainen yhteistyö, mutta toteutamme myös yksittäisiä projekteja

Palautteita

"Iso kiitos ammattimaisesta tavasta työskennellä Kaisla Group asioiden tiimoilta. Lähtötilaselvityksen/-palaverin jälkeen asiat etenivät juuri oikeanlaisesti ja suuntaisesti. Suunnittelu toteutui hyvin ja vaivattomasti. Saimme toimivan paketin omiin käyttötarkoituksiimme kolmen yhtiön osalta, mm. verkkosivustot. Lisäksi pakettiin kuului yhden yhtiön lisämarkkinointimateriaalin suunnittelu- ja toteutus flyer-mainoksen ja roll-up-mainoksen osalta, sekä käyntikortit ja visuaaliselta puolelta lisäksi logon/tuotemerkin suunnittelu yhdelle yhtiöistämme.

Olemme erittäin tyytyväisiä visuaalisen- ja teknisen puolen osaamisesta. Tärkeä osa-alue on myös aikataulut, jotka toteutuivat juuri niin kuin sovittiin.

Kustannukset pysyivät siinä missä oli sovittu. Hinta-laatu-suhde mielestämme erinomainen kokonaisuudessaan.

Suosittelen ehdottomasti Lauri Luhtaniemen ja Deep Forest Oy:n palveluita."


Tom Kaisla
Kaisla Group

Nämä tehtiin:
- verkkosivut: vesiheina.fi, hankoaviisi.fi ja kaislainvest.fi
- logo: Vesiheinä
- flyer: Hanko Aviisi
- roll-up: Hanko Aviisi
- käyntikortti: Tom Kaisla

"Suunnittelu toteutui hyvin ja vaivattomasti."


"Toimintasi on ollut ammattimaista ja olet oivaltanut hyvin meidän antamaa ohjeistusta suunnittelussa kuin toteutuksessakin erinomaisesti. Työjälki on ollut kaikkien yrityksiemme kohdalla erinomaisen hyvää. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä palveluunne."


Tom Kaisla
Kaisla Group / Vihreä Lipstikka

Nämä tehtiin:
- verkkosivut
- logo
- tarra
- juliste
- käyntikortti
- roll-up

"Olemme äärimmäisen tyytyväisiä"


"Olimme jälleen kerran erittäin tyytyväisiä Diifin ja Laurin palveluihin. Tarvitsimme hieman lisäpäivityksiä ja ne hoituivat erinomaisesti. Nettisivut päivitettiin vastaamaan nykytilannettamme ja tilasimme samalla painomateriaalia tarpeisiimme.

Työnjälki oli jälleen ensiluokkaista ja sovitut aikataulut pitivät − tai oikeastaan alittuivat. Hinta- laatusuhde erinomainen.

Kiitos jälleen Lauri. Suosittelemme ehdottomasti käyttämään Diifin palveluita. Tulemme myös jatkossa käyttämään palveluita."


Tom Kaisla
Vihreä Lipstikka

Nämä tehtiin:
- verkkosivujen sisällön päivitys
- A4 ja A1 kokoiset ruokalistat
- lehtimainos ja sen ilmettä mukaileva juliste

"Työnjälki oli jälleen ensiluokkaista ja sovitut aikataulut pitivät"

Työnäytteitä